Thursday, September 9th 2010, 3:15pm UTC+2

You are not logged in.

• Login
  • Register

1

Friday, February 12th 2010, 2:46pm

PM na s14

Mam taki mały myk dla graczy z s14 jak chcecie punkty to możecie je ode mnie odkupić jeden punkt na s14 bedzie kosztował Was jedynie 0,70zł gdzie normalna cena to 0.83zł.
A wyglada to tak przelewacie mi kase na konto ja kupuje PM na s10 i przekazuje Wam na s14 :D punty są własności graczy więc ADM ma obowiązek przelac ja na wskazane przeze mnie konto :D Chetnych zapraszam na PW :D :D :D :D
  • Go to the top of the page

luk4sz

Admirał

Occupation: BEZROBOTNY !! :D

2

Friday, February 12th 2010, 3:00pm

zgadza sie.
ale będziesz musiał kasować konto z którego beda przenoszone PM-y.

a to chyba oni sami dadzą zrobić. :P

ale dales niezle do mysleia ADM. moga byc problemy :D :D

YHY,CHYBA TY!!!! ;)

3

Friday, February 12th 2010, 3:03pm

wystarczy kupic np 3000 pm i załozyc multi zeby adm dała Ci bana. Zgodnie z rególaminem maja obowiązek przenieśc TWOJE punkty na wskazane konto wybierasz konto na s14 i tam juz możesz ze swojego konta przesyac je komu chcesz :D

luk4sz

Admirał

Occupation: BEZROBOTNY !! :D

4

Friday, February 12th 2010, 3:05pm

no i interes sie kreci :D

tylko mogles najpierw to zrobić a później pisać.
założę sie ze zaraz jakis komunikat będzie :P

:thumbsup:

YHY,CHYBA TY!!!! ;)

5

Friday, February 12th 2010, 3:12pm

Nie gram na s14 wiec mi to wisi ale wszystko jest zgodne z regulaminem

§6 Konta współfinansowane przez Gracza

1. Każdy Gracz może częściowo i dobrowolnie współfinansować koszt utrzymania gry
    przez opłacenie dowolnych rozszerzeń konta Gracza.
  2. W chwili dokonania wpłaty Gracz nabywa określoną w strukturze gry ilość
    Punktów Mocy, które może przeznaczyć na aktywowanie Mocy Duka bądź
    innych mocy / rozszerzeń zgodnie ze strukturą gry.
  3. Punkty Mocy mogą być wykorzystane wyłącznie w grze, w zgodzie z jej strukturą
    i założeniami i nie podlegają wymianie na inne towary, usługi bądź
    pieniądze.
  4. Gracz nie może żądać zwrotu wpłat wniesionych z tytułu niewykorzystanych Punktów Mocy.
  5. Punkty Mocy przypisane są do określonego serwera, a nie do gracza. O ile zatem
    gracz posiada konto na kilku serwerach nie ma możliwości przenoszenia
    między nimi Punktów Mocy. Zasadę o której mowa w zdaniu poprzednim
    stosuje się z zastrzeżeniem pkt. 6
  6. W przypadku nałożenia na Gracza (współfinansującego Grę) kary z tytułu
    złamania regulaminu, której konsekwencją jest trwała blokada konta
    Gracz taki może wnioskować o przeniesienie niewykorzystanych Punktów
    Mocy na konto nowo utworzone. Nowe konto musi znajdować się na innym
    serwerze, niż ten na którym znajdowało się konto zablokowane.
Jak wynika z punktu 3 PM nie podlega wymianie wiec maja obowiązek przekazać PM a nie równowartość PM poniewaz nie można ich wymieniac na pieniądz :D Tak sobie ADM ukręciła sama na siebie bata :D

Szafa

Admin

6

Friday, February 12th 2010, 3:16pm

Polecam dokładnie przeczytać ten fragment:

Quoted

Mocy przypisane są do określonego serwera, a nie do gracza. O ile zatem
między nimi Punktów Mocy.
Zasadę o której mowa w zdaniu poprzednim

Tyle z regulaminu - punkt 6ty to wyjątek do którego Administracja może, ale nie musi się przychylić. I zapewniam, że w takim przypadku si NIE przychyli.

7

Friday, February 12th 2010, 3:29pm

To co w takim przypadku zrobicie z PM? Właścicielem jest gracz i nie macie prawa mu ich zabrać skoro gracz nie chce grac na innym serwie niż s14 a PM nie podlegają zwrotowi to co wtedy okradacie gracza z jego realnej kasy???

slawoj

Moderator & Tester Delirium

Occupation: Transfalowiec

8

Friday, February 12th 2010, 7:53pm

PM które kupiłeś są Twoje. Zawsze będziesz mógł je wykorzystać na koncie, dla którego zostały kupione. Jeśli zostaniesz zbanowany, opóźni się tylko czas, kiedy będziesz mógł to zrobić. PM będziesz mógł bowiem wykorzystać najczęściej około 2037 roku. A to czy nadal będziesz nimi zainteresowany, zależy tylko od Ciebie.

Zasady dyskusji:

Szanujemy godność każdego człowieka, nie atakujemy personalnie osób, ale dyskutujemy merytorycznie o ich działaniach, wypowiedziach itd.
Dyskutujemy koncentrując się na meritum artykułu czy wypowiedzi, a nie na ośmieszaniu osoby, z którą dyskutuje, czy rozwijaniu wątków pobocznych.
Nie stosujemy bezpodstawnych uogólnień, nie podpartych faktami i argumentami.

Haggar

K.A.D. Squad

Occupation: Emerytowany Inwigilator / DeliBimbrownik / Szef Kantyny K.A.D.

9

Friday, February 12th 2010, 10:15pm

PM będziesz mógł bowiem wykorzystać najczęściej około 2037 roku. A to czy nadal będziesz nimi zainteresowany, zależy tylko od Ciebie.

Oczywiście, że ktoś będzie zainteresowany ... z odsetkami za 27 lat :P

10

Friday, February 12th 2010, 10:44pm

Skoro wyrażnie napisane jest ze "gracz może je wydac na zakup diuka...: więc bedę chciał ADM nie może zabronić mi wydawac czegoś co kupiłem bo to już chyba sie ociera o prawo handlu. Nabyłem pewne dobro i chce z niego korzytać a jak nie moge yto tak jak by sprzedający podczas tranzakcji kupna/sprzedarz nie wydał mi zakupionego dobra, lub też przywłaszczenie/kradzież zakupionego dobra

Slawoj czy jak byś poszedł do salonu samochodowego i kupił sobie samochód nie mając prawa jazdy to salon zatrzymał by ten samochód do czasu kiedy zrobisz prawko?????

slawoj

11

Friday, February 12th 2010, 11:35pm

możesz wydawać nawet mają bana. Wystarczy włączyć auto-odnawianie.
Co do porównania samochodu i gry, to nie do końca podobne sytuacje. Ale jeśli już się trzymamy tego przykładu, to salon Ci auta nie zatrzyma, Ty sam nim nie wyjedziesz, bo nie masz prawka. Z resztą nie ma przeszkód, żeby "życzliwy" sprzedawca nie zadzwonił tu i ówdzie :)

Zasady dyskusji:

Szanujemy godność każdego człowieka, nie atakujemy personalnie osób, ale dyskutujemy merytorycznie o ich działaniach, wypowiedziach itd.
Dyskutujemy koncentrując się na meritum artykułu czy wypowiedzi, a nie na ośmieszaniu osoby, z którą dyskutuje, czy rozwijaniu wątków pobocznych.

12

Saturday, February 13th 2010, 12:02am

jest jeszcze jeden problem, bo pewnie nie moglbys tych pm'ow i tak przekazac innym graczom, bo z tego co sie orientuje to jest limit pm'ow do przekazania (tzn mozna przekazac tylko tyle ile sie samemu kupilo) a znajac mozliwosci delirium to taki licznik bys mial wyzerowany i nic bys nie mogl nikomu przekazac;]

slawoj

13

Saturday, February 13th 2010, 2:22am

Proszę nie off-topować, bo będą warny. Proszę trzymać się wątku i działu.

Zasady dyskusji:

14

Saturday, February 13th 2010, 11:57am

Tyle z regulaminu - punkt 6ty to wyjątek do którego Administracja może, ale nie musi się przychylić. I zapewniam, że w takim przypadku si NIE przychyli.

no tak i teraz nad interpretujesz wlasny regulamin :P gdzie masz napisane ze administracja MOZE odmowic?? napisane jest jasno i wyraznie ze gracz MOZE wnioskowac, czyli jasno z tego wynika ze jesli zawnioskuje zostana przekazane a jesli nie to nie zostana przekazane. i nic nie ma ze ADM co MOZE albo nie ...wiec jak juz stwozyliscie regulamin to go przestrzegajcie ...

bo wasze "interpretacje " w nim sie nie mieszcza, a my akceptowalismy regulamin , a nie "urojenia " i nad interpretacje

Purchawka

Admirał

Occupation: Deprawator

15

Monday, February 15th 2010, 9:05pm

Polecam dokładnie przeczytać ten fragment:

Quoted

Mocy przypisane są do określonego serwera, a nie do gracza. O ile zatem
między nimi Punktów Mocy.
Zasadę o której mowa w zdaniu poprzednim

Odsylam do przeczytania tego:

Przekazywanie PM miedzy serwerami

Moze sie myle, ale wader jest chyba Twoim przelozonym.
Rzecz jasna Delirium to wolna amerykanka, ale... Chyba, ze jestes "madrzejszy" od swojego szefa.

Mroczny

Kwisatz Haderach

16

Wednesday, February 17th 2010, 5:29pm

Szafa, coś się zmieniło ? Czy Wader się myli ? ;)
Ten Jedyny...
Hymn Delirium? :

http://www.youtube.com/watch?v=9qFfAT99eBo

Marta

SuperModeratorka Forum i Operatorka Gry

17

Thursday, February 18th 2010, 9:51am

Ale co wader powiedział poza "bardzo dobry pomysł"?

Bo to dla mnie nie jest żadna instrukcja czy zmiana regulaminu. Zgadzam się z Szafą, określenie, że gracz może wnioskować nie oznacza,że wniosek zostanie załatwiony pozytywnie. A jedynie, że ma możliwość jego złożenia, czyli jego rozpatrzenie jest jak najbardziej uznaniowe i jak zapewne raz się "uda" to kolejne będą załatwiane negatywnie.

Co do pomysłu z multi to przypominam, że bana dostają wszystkie konta, a nie tylko to ostatnio założone, więc i główne.

18

Thursday, February 18th 2010, 4:34pm

ale ja bym sobie założył na innym serwie 2 konta (jedno i drugie nowe :D) Zależy kal komu wygodnie interpretowac regulamin. Szafa napewno odczyta go po swojemu i ja po swojemu. Moim zdaniem ten regulamin mówi że PM nie zostaną przeniesione dopóki nie zostanie złożony wniosek. Złożenie wniosku jest jedynym wymaganym elementem do przeniesienia punktów.
Tak jak już kiedyś pisał Kredens że rególamin jest tak napisany że jego interpretacje ADM sobie może dopasowywać do różnych sytuacji w zależności co im bardziej pasuje